Skip to main content

Un llamp deixa a 475 veïns de Can Franquesa sense llum

  • Toni Salvador

La pitjor tempesta de tot l’estiu deixa a 475 veïns sense llum durant 18 hores. La caiguda d’un llamp al voltant de les 18:00 h del 21 d’agost al tram aeri d’una instal·lació mixta (parcialment soterrada) va provocar el tall de llum al barri colomenc de Can Franquesa. Segons Endesa, l’incident va poder solucionar-se amb celeritat per la majoria d’afectats, en excepció dels 475 veïns que depenien directament del cable que va trencar-se amb la caiguda del llamp.

La companyia va activar una comissió especial el mateix diumenge per substituir la instal·lació, però les complicacions van enrederir el restabliment de la línia elèctrica de les 10:00 h del dilluns, el que indicaven les primeres previsions, cap a les 15:00 h. En resum, 18 hores sense llum per quasi mig miler de veïns, els quals han expressat fervorosament les seves queixes mitjançant les xarxes socials.

Durant l’episodi de pluja torrencial, que també van provocar desperfectes al mobiliari urbà, van arribar a caure uns 40 litres per metre quadrat, segons va informar ahir l’activista per la natura Pep Palacios. Segons els Bombers, Santa Coloma va ser el municipi amb més avisos per la pluja i la pedregada.

Un dels desperfectes més sonats va ser l’aturada del rellotge de l’Ajuntament, que encara resta immòbil marcant les 18:15. El consistori no ha fet cap comunicat sobre què el va provocar, ni quan es procedirà a la seva reparació.