Skip to main content

El CLxR s’adhereix a la protesta pels atemptats del 17A

  • Toni Salvador

El cinquè aniversari de l’atemptat de Barcelona i Cambrils comença amb enrenou a Santa Coloma. El Consell Local per la República de la ciutat, de la mà de la resta de consells locals, s’ha adherit a la mobilització organitzada per la plataforma 17A Exigim Responsabilitats, que portarà les seves reclames a la capital catalana avui 17 d’agost.

Els organitzadors acusen l’estat espanyol i el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) de ser responsables de l’atemptat, i a la Generalitat de Catalunya de no haver fet prou per demanar que s’investiguessin els fets. La tesi que manté la plataforma s’extreu de la declaració judicial de l’excomissari José Manuel Villarejo en què relacionava directament al CNI amb l’atemptat: “jo he continuat treballant amb el CNI fins a l’últim dia. Vaig treballar amb ells per mirar d’arreglar l’embolic del famós atemptat de l’imam de Ripoll, que al final va ser un error greu del senyor Sanz Roldán (president del CNI en aquell moment), que va calcular malament les conseqüències de fer un petit ensurt a Catalunya”, declarà Villarejo en el judici del cas Tàndem, a l’Audiència Nacional el gener d’aquest any.

Un any enrere, en un altre procediment judicial, Villarejo ja va dir que una font “molt important” havia avisat del “possible risc” d’atemptat a Barcelona, “com va passar lamentablement després a la Rambla”. “El CNI va dir que no era fiable, perquè abans havia treballat per a ells, però en realitat era un espia marroquí”.

La mobilització a Santa Coloma s’ha iniciat a les 9:15 h a la parada de metro de Santa Coloma, sota la plaça de la Vila. Des d’allà, la concentració s’ha unit a la mobilització de Barcelona, que a les 10:00 h es manifestarà al Pla de l’Ós (La Rambla), a les 12:00 h a la Seu de la Comissió Europea, a Passeig de Gràcia amb Aragó i, finalment, acabarà amb una concentració a les 19:00 h a la plaça del Rei.