Skip to main content

Santa Coloma torna a Nivell Alfa 3 d’alerta d’incendis

  • Josep M. Roca

Les altes temperatures i la baixa humitat amb una previsió de rècords de calor han determinat que la Generalitat hagi tornat a decretar el Nivell Alfa 3 de risc d’incèndi pel municipi de Santa Coloma de Gramenet i altres 249 més de Catalunya en 23 comarques.

Les restriccions s’han activat a les 0 hores d’avui dissabte 13 d’agost.

Són aquestes, pel que respecte a la nostra població:

-Tancats els accessos al Parc de la Serra de Marina des de Santa Coloma

-Tancat l’accés al camí del Poblat Ibèric des de Can Franquesa; a Sant Geroni de la Murtra.

- Prohibit l’accés de vehicles i vianants al camí de la Font de l’Alzina. L’accés al restaurant es farà caminant

-Tancats els accessos de vianants al Parc Fluvial del Besòs en el tram de Can Zam fins Montcada i Reixach pel marge esquerre i del Pont Vell fins Montcada perl marge dret.

Empitjoren les condicions climàtiques

Davant l’empitjorament de  les condicions meteorològiques previstes pels propers dies s’activen  les mesures restrictives a partir d’aquesta propera nit. Davant d’aquesta situació a proposta del Comitè Tècnic i amb el vistiplau del Consell Assessor del Pla INFOCAT, s’ha acordat activar les mesures restrictives vinculades al risc d’incendi a partir de les 00:00 h del dissabte 13 d’agost i vigents fins nou avís.

Davant l’increment del perill d’incendi forestal, el cos d’agents rurals activa aquest dissabte el nivell 3 del Pla Alfa a 249 municipis de 23 comarques i es tanquen 8 massissos: Montsant, Montserrat, Garraf-Foix, Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Montmell, Prades, Tivissa-Vandellòs, Cardó-Boix.

L’episodi està motivat perquè es preveuen altes temperatures i humitats relatives baixes al litoral i prelitoral de Barcelona, Tarragona i Terres de l’Ebre. A més a més, hi ha previsió de tempestes seques a aquesta mateixa zona al vespre de dissabte i matinada de diumenge. Al llarg de diumenge la situació de temperatures altes i humitats relatives baixes es mantindrà.

Proposta del Consell Assessor del Pla Infocat

Davant la proposta del Comitè Tècnic i amb el vistiplau del Consell Assessor del Pla INFOCAT, s’ha acordat activar les mesures restrictives vinculades al risc d’incendi i es manté la crida a l'extrema prudència i ús responsable dels espais naturals. El risc no ha desaparegut. De fet, la massa forestal continua en risc alt d'ignició.