Skip to main content

Permuta de terrenys amb Gramepark pel nou institut

  • Josep M. Roca

L’Ajuntament i la seva empresa Gramepark permutaran una sèrie de finques i terrenys per tal de cedir a la Generalitat el solar que ha d’ocupar el futur Institut Nou. El cost de l’operació és de 1.495.687,7€, amb mínim diferencial a favor de l’empresa d’11.499,6€. A aquesta quantitat caldrà sumar-hi l’IVA que es genera en el traspàs de les cessions al consistori, el que suposarà una despesa de 325.493,9€.

Aquest IVA es genera, i això critica l’oposició, perquè terrenys  que ara retornen a l’Ajuntament ja ho eren fa anys. Es tracta de les finques de l’avinguda Generalitat des del número 187 fins al 211. Allà es construirà el nou institut.

Gramepark rep en la permuta 20 pisos a l’avinguda Sanatori que posarà en la bossa de lloguer a través de l’Oficina Local d’Habitatge (OHL). “Així potenciem la nostra política d’habitatge públic i social, a més de progressar importantment en la d’educació”, va explicar en el Ple del mes de juliol el tinent d’alcaldessa Esteve Serrano. Una proposta que Salva Tovar (Cs) va titllar d’estar feta “amb manques de planificació i gestió, i amb un cost d’IVA innecessari”, abans d’abstenir-se en el vot. Abstenció que també va votar ERC, que també van considerar un cost excessiu d’IVA meritat. ECP va votar a favor.

Els terrenys seran, quan es pugui legalment, cedits a la Generalitat per tal que s’edifiqui l’escola, que encara no té data de construcció. Des de fa anys, l’emplaçament se sap que serà un institut.