Skip to main content

Santa Coloma podria tenir restriccions d'aigua al setembre

  • Toni Salvador

Santa Coloma i la resta de l'Àrea Metropolitana de Barcelona podria tenir restriccions d'aigua al setembre. Ho ha confirmat Samuel Reyes, director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), en una entrevista concedida el dimecres a El matí de Catalunya Ràdio. "Els indicadors mostren una tendència a la baixa dels embassaments dels que depèn l'AMB, i al setembre es podria declarar l'alerta", ha explicat Reyes.

A hores d'ara, com ha confirmat el director de l'ACA, ja hi ha una trentena de municipis amb restriccions. "No estem en una situació tan crítica com la del 2007 i el 2008, ni molt menys. Els embassaments de llavors rondaven el 20% i ara estem al voltant d'un 40%", diu Reyes, el qual suposa una limitació en certs usos d'aigua. Tot i això, cal aclarir que "l'aixeta en cap cas tindrà limitacions".

Quines són les restriccions que arribarien a la ciutat?

Les prohibicions que podrien arribar a Santa Coloma al setembre estan lligades, sobre tot, al seu ús massiu. Per exemple, estaria limitat el reg de jardins: només dos vegades a la setmana i per les nits. Tampoc estaria permesa la neteja dels carrers amb mànegues, i es limitaria l'ús per la ramaderia, els regs municipals i el reg de, per exemple, camps de golf. Reyes ha situat la dotació per persona en "un màxim de 250 litres. Normalment, però, consumim un màxim de 120 o 130. Un consum força baix", ha conclòs.

Segons la pròpia ACA, l'AMB és una de les zones que menys aigua consumeix de Catalunya. Segons dades del 2020, el consum diari és de menys de 120 litres, ja que el consum de les activitats econòmiques té el percentatge més baix del país. A les comarques més ramaderes, les costaneres o les de muntanya, aquest sol ser de la meitat o més, essent el consum personal el minoritari.