Skip to main content

Carles Puigdemont... a Santa Coloma de Gramenet?

  • Toni Salvador

L'últim enrenou de l'expresident de Catalunya Carles Puigdemont a Twitter ha topat amb Santa Coloma. El dissabte passat, Puigdemont va publicar un fil on feia una consulta als seus seguidors sobre Google Maps. Segons la cronologia del seu mòbil, l'aplicació marcava que durant un breu període del 2020, l'expresident hauria passat quatre hores al parc de Can Zam. Un cas estrany, ja que des del 2017 es troba exiliat a Bèlgica, i l'únic indret català que pot trepitjar és la Catalunya del Nord.

01-08-2022-puigde-maps.jpg

Al tuit, Puigdemont assegura que "les 4 hores que diu que passo a Santa Coloma de Gramenet, en realitat les passo a Perpinyà", on l'anomenat Consell per la República celebrava el seu primer acte a terres catalanes, de la mà d'altres personalitats reconegudes del procés a l'exili com Toni Comín o Clara Ponsatí. De fet, a una de les captures amb què acompanya els tuits, mostra el suposat recorregut exprés que hauria fet fins a la nostra ciutat: nou minuts en cotxe des de Saint Jean, a Perpinyà, fins al número 8 del passatge Pilar, una via a hores d'ara extinta per la remodelació del parc.

Meravellat per Torribera

Arran del to distès del fil, Puigdemont va aprofitar per assenyalar que, a banda que no sap com podria haver fet un viatge d'unes dues hores en només 9 minuts, aquest no hauria sigut per "anar a veure Torribera, que l'alcaldessa Núria Parlon sap que em meravella, sinó per anar a Can Zam". Val a dir que al tuit comet una petita errada i escriu Torreribera, la qual cosa tampoc posa en dubte la seva estima pel complex.

L'última visita de Puigdemont a la ciutat va ser el 2016 quan, al fil de la falta de consens a les eleccions generals del 2015, guanyades pel PP sense majoria absoluta, l'ombra d'una possible repetició electoral s'estenia per l'opinió pública. En aquest context, Puigdemont, que es trobava en reunió oficial amb Núria Parlon, va criticar en un discurs a la sala de plens de l'Ajuntament "el fracàs sonor de la política per gestionar complexitats", en contraposició amb alcaldies com la de Santa Coloma, que administren cada dia situacions difícils i que cada dia el fan "estar més convençut" i "amb més confiança" del futur, ja passat, de Catalunya.

Fotografia: EP-Avui, 2016.