Skip to main content

El ple de juny aprova el Pla Local de Joventut 2022-2025

  • Marina Tovar

L’Ajuntament aprova el Ple Local de Joventut al ple del mes de juny. L’objectiu principal del pla és l’emancipació de la població jove de Santa Coloma, per la qual es contempla un pla de beques per estudis postobligatoris. També hi ha actuacions d’altres àmbits, com el benestar emocional on s’ampliarà el programa Emociona’t.

Després de tot el procés d’elaboració i de modificació del document final, aquest ha sigut presentat al ple i s’ha aprovat el seu inici. A la web de l’ajuntament podem trobar el programa, amb totes les actuacions del pla.

El document defineix les properes actuacions municipals en quatre grans eixos: l’acompanyament a l’emancipació; la salut i el benestar; l’acció i la participació i els drets socials i ambientals. L’objectiu final és l’emancipació de la població jove de Santa Coloma en unes condicions dignes i justes, amb hàbits saludables, protagonisme dels joves i la seva integració com a ciutadans de ple dret i subjectes de canvi i transformació del seu entorn.

Dins de cada eix, trobem diferents àmbits i actuacions per assolir aquest objectiu. En l’emancipació s’actua a partir de l’educació, l’ocupació i habitatge. En quant a la salut i benestar es posa l’èmfasi en benestar emocional, l’oci i cultura. Es promou també la participació, fomentant l’associacionisme amb una oferta d’espais d’emmagatzematge per entitats juvenils.  

El document ha estat elaborat amb la participació de 870 persones joves de la ciutat, entitats i associacions. Estava dissenyat inicialment com a Pla Jove de 2021-2024, però s’ha anat posposant fins aquest any.