Skip to main content

Planta baixa més 12 sobre el sòl serà l’alçada del Pirulí

  • Josep M. Roca

L’Ajuntament de Santa Coloma ha emès un comunicat d’aclariment respecte a l’alçada de la torre que es construirà a la plaça de la Vila, justament a la prolongació del carrer de Mossèn Jaume Gordi fins a la rambla de Sant Sebastià, per replicar la informació facilitada en el número 211 -febrer 2022-, en la versió paper d’El mirall.net.

L’alçada de 16 plantes que es menciona correspon a un mal càlcul del redactor que l'ha dut a cometre un error que cal reconèixer: El projecte preveu, sobre el sòl de la rambla de Sant Sebastià, la construcció de planta baixa + 12, en la versió que contempla construir l'empresa Culmia, segons fonts municipals que citen la sol·licitud de llicència d'obres que està en estudi. Culmia va adquirir els drets que ja tenia Solvia, que era l'empresa en qüestions immobiliàries de Banc Sabadell.

La problemàtica no és l’alçada final de l’edificació que promourà i comercialitza l’empresa Culmia, pertanyent al fons d’inversions canadenc Oaktree; sinó el fet que l’estructura està a punt de fer 15 anys que està aturada.

Aquest és el comunicat de l'Ajuntament:

Edifici d'habitatges del PERI Santa Coloma Vella II

Santa Coloma de Gramenet, 7 de juliol de 2021.

Davant la publicació aquest divendres 4 de febrer al mensual El mirall.net d’informacions relatives a l’edifici d’habitatges que s’ha de construir en el marc del PERI Santa Coloma Vella II, l’Ajuntament aclareix:

L’edificabilitat d’aquest edifici ubicat al costat de la Pl. de la Vila és de planta baixa +12 i no de 16 plantes com publica El mirall.net. Aquesta és l’edificabilitat que recull el planejament des de la seva aprovació l’any 2.000 i que mai s’ha modificat.

La promotora ha presentat davant l’Ajuntament la sol·licitud de llicència d’obres que actualment està sent estudiada per part dels serveis tècnics municipals. Tanmateix s’està acabant d’enllestir el procés legal per iniciar l’enderrocament de les finques afectades a l’àmbit del PERI.

És voluntat de l'Ajuntament iniciar la transformació d'aquesta zona del barri del centre de Santa Coloma a fi de dignificar-la i acabar amb el procés de degradació actual.

NOTA: Òbviament, El mirall.net donarà compte de l'error en el seu proper número en paper.