Skip to main content

El Sagarra estrena la programació teatral del primer semestre

  • Xavi Chica

El Teatre Sagarra va inaugurar la programació del primer semestre de 2022 aquest passat dissabte amb l’obra El Diablo Cojuelo, representada també l’endemà diumenge. Es tractava de la nova producció de la famosa companyia Rhum & Cia, amb el colomenc Jordi Martínez al capdavant d’un magnífic grup de clowns. Aquesta companyia va estar com a resident a l'escenari del Sagarra i, per tant, el públic de Santa Coloma va poder gaudir de manera gratuïta d'aquesta estrena abans de l’inici de la gira oficial.

El teatre com 'arte vero' (on es mostren emocions de veritat dalt de l’escenari) és el lema del nou programa semestral del Teatre Sagarra que inclou tota la programació de gener fins al juny, i que va començar precisament amb l’obra de la companyia Rhum & Cia.

El nou programa del Sagarra també inclou, entre d’altres, Solitud a Stromboli, una conferència teatral sobre la novel·la Solitud de Víctor Català i el clàssic del cinema Stromboli de Roberto Rosellini. També León, una trobada imaginària amb Antoine de Saint-Exupéry, autor del Petit Príncep.

Com és habitual, el Sagarra també acollirà diferents festivals de gran prestigi, com ara la Quinzena de Dansa Metropolitana i el festival Flamenc-ON, tots dos al mes de març.

Encara hi ha algú al bosc és el premiat i cru relat de les supervivents de la violència sexual a la guerra dels Balcans, protagonitzat per Ariadna Gil i dirigida per Joan Arqué, que també arribarà al Sagarra el proper 29 d'abril. Al maig es podrà gaudir amb el concert de María Peláe, i amb el show Yo sobreviví a l'EGB.

El semestre acabarà amb el Festival de Blues de Santa Coloma, amb diversos caps de cartell internacionals, com ara The Blues Train i Tyrone Vaughan, nebot del mític Stevie Ray.

Escena SC ens portarà el teatre de La Colmena amb Pijamas, i els especials del Sagarra presentarà la nova comèdia de Justo Molinero i el Concert d'Hivern del Centre Excursionista Puig Castellar. Hi haurà una gala d'òpera internacional dirigida pel mestre Martínez Colás i el concert del Rotary Club Santa Coloma amb la Big Blues Band de Barcelona. L’alumnat de postgrau de l'Institut del Teatre dedicarà una nit de teatre a la Commedia dell'Arte.

Es reprenen les matinals familiars del Sagarra amb: Rínxols d'Or, Elmer, La Gallina dels Ous d'Or i El Origen del Hielo, tribut a la cèlebre pel·lícula Frozen, que arriba a Santa Coloma després de girar amb gran èxit per tot l'Estat.

"Les arts escèniques són un bon bàlsam per potenciar les emocions i ajudar-nos a desconnectar de la rutina", ha afirmat l’alcaldessa Núria Parlon. "Sens dubte, ens ajuda a millorar l'estat d'ànim i a estimular la felicitat compartida amb les persones estimades, família i amistats. I és que, en tota aquesta situació pandèmica, hi ha petites parcel·les d'autenticitat que ens poden donar l'alegria de viure", afegeix Parlon.