Skip to main content

El FITI s’adapta per reivindicar un any més l’art de la discapacitat

  • Xavi Chica

Enguany s’hauria de celebrar el FITI 2021, el Festival Internacional de Teatre Integratiu de Santa Coloma, però la situació sanitària actual ha obligat els seus impulsors, Alquimistes teatre, a adaptar-se als nous condicionants de la pandèmia. És per aquest motiu que en aquesta edició del festival es presentaran unes Jornades de Teatre integratiu a l'espera de la 12è edició del FITI 2022, que portaran per lema De cara al Teatre, d'esquena a la pandèmia i on reivindicarà un any més els drets de les persones amb discapacitat amb la celebració del Dia Mundial de les persones amb discapacitat.

Aquestes jornades tindran lloc els dies 4 i 5 de desembre al Teatre Sagarra i a la plaça de la Vila de la ciutat colomenca.

Alquimistes Teatre, com amfitrions de l’esdeveniment, donaran l’apertura a les Jornades amb la presentació del documental Alquimistes OFF. Aquest documental neix amb la necessitat de expressar i mostrar la realitat viscuda pels actors i actrius de la companyia Alquimistes teatre durant la situació de pandèmia. “Hi ha sentiments, hi ha necessitats, hi ha pensaments que no han pogut fugir, i és això el que volem compartir, tot allò d'un passat recent però que encara es viu”, expliquen des de la companyia, que també retrà homenatge a una de les seves integrants, l’estimada Sara, qui malauradament ens va dir adéu fa poc.

Recordem que el Festival FITI , que és una iniciativa de la companyia Alquimistes teatre i de l’Ajuntament, és el més antic dels festivals de teatre inclusius de Catalunya, amb una trajectòria de 22 anys com a plataforma per donar la possibilitat a les companyies inclusives que puguin mostrar les seves creacions. El FITI lluita per la democratització de l’art, perquè els artistes amb diversitat puguin estar immersos dins dels circuits artístics de la ciutat, donant pas a nous artistes amb diferents disciplines i conquerint nous espais i més visibilitat.