Skip to main content

‘Llibres a domicili’, nou servei de les biblioteques colomenques

Adreçat a persones de la ciutat que pateixen dificultats de mobilitat temporal o permanent

L'usuari o usuària demana els documents que li interessin del catàleg, i la biblioteca en qüestió els hi farà arribar a casa.

Les quatre biblioteques de Santa Coloma de Gramenet, la Central, Can Peixauet, Salvador Cabré-Singuerlín i Fondo, estrenen una nova iniciativa amb el lema La biblioteca a domicili, la qual té l’objectiu d’apropar i facilitar l’accés a la lectura i a la cultura a tothom. Així, aquest nou servei de préstec que oferiran els quatre equipaments el podran aprofitar totes les persones que, a causa de problemes de mobilitat, no es puguin desplaçar per si mateixes a les biblioteques.

Per desplegar-se, el projecte comptarà amb el suport del Punt del Voluntariat i de diverses entitats vinculades al municipi. “Ara més que mai és necessari que els serveis públics ens adaptem a les necessitats de la ciutadania i les biblioteques de Santa Coloma no en són una excepció”, s’indica des de la xarxa de biblioteques.

A aquest nou servei, que ja ha estat provat amb èxit en altres municipis com Barcelona, poden accedir les persones de Santa Coloma que pateixen dificultats de mobilitat temporal o permanent: per exemple persones que es troben en període de convalescència, o bé que pateixen malalties cròniques, persones amb discapacitats físiques o simplement persones grans que tenen dificultats per moure's amb comoditat.

Tots els documents es presten habitualment a la biblioteca. Revistes, novel·les, biografies, assajos, pel·lícules en DVD, música en CD... Una gran oferta entre la qual triar. L'usuari o usuària demana els documents que li interessin del catàleg, i la biblioteca en qüestió els hi farà arribar a casa.

Es pot obtenir més informació sobre aquest nou servei trucant al número de telèfon 93.466.15.51, o enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Durant el confinament provocat pel coronavirus, les biblioteques han millorat els seus serveis en línia, i continuaran treballant els propers mesos per fer més accessible la lectura a tothom.

Aquesta nova idea s’emmarca dins la iniciativa Santa Coloma llegeix, que busca fer arribar la lectura a tots els racons de la ciutat i fer possible el descobriment de tots aquells mons, visions i imaginaris que ens ofereixen els llibres, les pel·lícules, la música, etc., impulsant així el plaer de llegir en tots els seus formats.


Impulsa:

Amb el suport de: