Skip to main content

La Festa Major serà en petit format, familiar i amb molt accent local

  • Xavi Chica

Si, creuem els dits, no hi ha cap més onada de Covid-19, enguany sí hi haurà Festa Major d’Estiu a Santa Coloma. Serà diferent, més en petit format, amb molta presència d’artistes locals i amb més actes pensats per a un públic familiar. Les activitats que es programaran no seran massives perquè, de fet, el màxim que permet a hores d’ara la normativa sanitària anti-Covid són actes amb un aforament màxim de 1.000 persones en les festes majors de 2021.

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament està treballant sota aquestes directrius i també està cercant els espais idonis per poder tornar a celebrar, de forma segura i a l’aire lliure, la Festa Major. A banda dels jardins de l’Auditori Can Roig i Torres, s’està pensant en altres zones de la ciutat com són els jardins i l’entorn del Museu Torre Balldovina o el Mas Fonollar. També s’estan cercant altres escenaris en els barris més allunyats del centre per deslocalitzar la festa i satisfer tothom.

No hi haurà, per tant, macroconcerts, sinó actuacions més petites per a les quals caldrà obtenir una reserva prèvia i presentar-la en el punt d’accés. Molts compromisos adquirits l’estiu passat amb entitats i artistes locals podran materialitzar-se enguany.

També hi haurà fira d’atraccions a Can Zam, que s’instal·larà ocupant un espai més gran i amb un aforament màxim del 30 per cent, però en canvi no es farà la Fira d’Entitats, els clàssics xiringuitos.