Skip to main content

El Mercè Rodoreda rep l’encàrrec d’enverdir la ciutat

  • Xavi Chica

L’associació Enverdim Barcelona va escollir l’escola Mercè Rodoreda de Santa Coloma per començar a implantar el seu projecte a la nostra ciutat. La iniciativa en qüestió consisteix en què tothom posi la seva petita llavor per construir una ciutat més bonica, més verda i harmònica, neta i verda “a partir de salvar llavors autòctones, sembrar llavors de les fruites que es mengin i fer germinar llegums del rebost” amb l’objectiu de fer créixer plantes.

Els encarregats de fer-ho són els alumnes de cinquè de l’escola, que també han començat a repartir-les i regalar-les per Santa Coloma a veïns i veïnes. Cada una de les plantes que s’han anat lliurant porta un cartell informatiu en què s’indica de quina planta es tracta i què necessita.

Molta gent d’entrada es va quedar una mica atònita i alguns fins i tot volien pagar per les plantes. “No entenen que ho fem per fer una ciutat millor, que no era cosa de diners! En un tres i no res, quan ens vam adonar ja no teníem plantes, tothom se les havia endut a casa seva. Fins i tot a la Plaça de la Vila la mateixa alcaldessa va venir a interessar-se pel projecte i es va endur una planta”, expliquen des de l’escola.