Skip to main content

El ple aborda el repte de la salut mental i la prevenció del suïcidi

  • Xavi Chica

La pandèmia comportarà greus efectes negatius en la salut mental de molta gent. Un ampli ventall de malalties, depressions i trastorns mentals, molts d’ells encara semidesconeguts i per als quals s’han destinats escassos recursos, afloraran en els propers mesos, segons asseguren molts col·lectius mèdics i sanitaris.

Després del confinament, la salut mental hauria de passar a tenir molta més rellevància en la nostra societat, perquè si de coll cap avall hi ha molts especialistes i àrees mèdiques, el nostre cervell encara és un món per descobrir, i la investigació de molts trastorns és bé mínima o bé inexistent.

En aquest sentit, va ser benvinguda la moció presentada en el darrer ple per Ciutadans on es demana la implantació d’un pla local de prevenció del suïcidi i per la salut mental. Coneixem a diari les dades de morts en carretera, de morts per la Covid-19, de dones mortes a mans d’homes assassins, però les dades de suïcidis queden força amagades en un segon pla creient que així es pal·lia un problema que paradoxalment no para de créixer. “El suïcidi continua sent tema tabú i un etern oblidat de les institucions, i per això és urgent la creació d'una campanya municipal de sensibilització i conscienciació que visibilitzi aquesta problemàtica” va explicar la regidora de Ciutadans María Duarte