Skip to main content

Cal plantejar-se la Festa Major amb major cura i més temps

  • Josep M. Roca

La Festa Major de Santa Coloma és, cada any, una manifestació autèntica del fervor que tenim els colomencs per la nostra ciutat. No importa que hi hagi el programa d’activitats que ens presentin des de la Comissió de Festes o de l’Àrea de Cultura. La gent sortirà el carrer i omplirà encara més de vida una ciutat que li agrada viure fora de casa. 

Per això, cal replantejar-se la confecció de la Festa Major en aspectes interns. Cal planificar les coses amb més cura, fer les adjudicacions amb el temps suficient per planificar les activitats sense sobresalts i amb calma i poder rectificar si algunes coses surten malament o cal canviar-les. La política d’última hora mai és bona.

Cal major transparència, cal més implicació de tothom. Si les entitats fan o no la seva fira no ha de dependre d’una decisió consistorial. L’Ajuntament pot decidir si ajuda o no, però les entitats de la ciutat han de tenir dret a dir la seva, no veure com la política de fets consumats s’imposa com quasi sempre.

Però les entitats també haurien de prendre responsabilitats per reivindicar els seus drets. No s’hi val que l’Ajuntament els hi doni tot mastegat.