Skip to main content

Canvi d’alcaldessa, possibilitat que semblava llunyana

  • Josep M. Roca

Aquesta és una de les situacions que més ens incomoden als mitjans de comunicació escrits. La notícia, potser la més potent en els darrers catorze anys, es pot produir mentre encara es reparteix la publicació. En el món actual, els col·legues de les capçaleres digital ho tenen més fàcil: canvien, modifiquen o amplien el redactat de moments abans, segons els convingui.

Per això, per a El mirall.net és impossible dir-los si Núria Parlon segueix sent l’alcaldessa quan llegeixin aquesta edició per primer o segon cop. Únicament, poden dir que és el fet traumàtic més important per a la ciutat des de l’infortunat 29 d’octubre de 2009, en què un jutge va intervenir el govern de la ciutat.

Mireia González és la regidora que totes les fonts consultades donen, unànimement, com la candidata a ser la nova alcaldessa, trencant així l’alternança de gèneres a la presidència del consistori. És la solució de consens aconseguida en el PSC colomenc.

Però que això passi depèn de la voluntat dels militants d’ERC que han d’acceptar el pacte de govern a la Generalitat que han convingut els seus líders amb els socialistes i aquests amb els comuns. Dir que sí és acceptar un nou tripartit. Les bases són com són i els mitjans no podem fer res més que esperar. En el pròxim número, el de la Festa Major, potser tenim la solució.