Skip to main content

Antonio Morales exposa els problemes del futbol català

  • Xavi López

En una entrevista amb Manuel Segura per a futbolcatalunya.com, Antonio Morales, president de la FE Grama, ha expressat la seva indignació i ha exigit la dimissió immediata de Joan Soteras, president de la Federació Catalana de Futbol (FCF). Morales, un referent del futbol català amb gairebé 50 anys d’experiència, denuncia les pràctiques caciquils dins de la federació i revela la traïció i engany soferts per part de Soteras.

Crítiques a la gestió de la FCF

Morales va destacar la situació precària dels clubs de futbol català, que sobreviuen gràcies a loteries i ajuda de petits comerciants mentre els directius de la FCF gaudeixen de sous exorbitants. "S’hi ha creat un caciquisme absurd", va afirmar Morales, afegint que els empleats de la FCF perceben salaris similars als dels directius de multinacionals.

Engany i falsificació de signatures

Un dels moments més delicats de la seva trajectòria va ser quan els Mossos d’Esquadra li van presentar documentació amb la seva signatura falsificada. Morales va explicar que també van falsificar la signatura de Manolo García, vicepresident de la FE Grama, assignant-li càrrecs inexistents. Aquestes falsificacions van desencadenar la seva ruptura definitiva amb Soteras, a qui Morales considera responsable directe.

Malgrat la traïció, Morales ha interposat una denúncia pública recentment. "M’he querellat posant una denúncia pública dies enrere", lamentant haver confiat en Soteras. A més, considera que no caldria anar a noves eleccions si Isern, el contrincant de Soteras, no ha comès irregularitats.

Impacte en el futbol català

Morales, conegut per la seva dedicació a Santa Coloma i el desenvolupament de la FE Grama, critica durament la manca de suport institucional i els obstacles que enfronten els clubs modestos. Destaca la necessitat d'una justícia esportiva més activa i eficaç, lamentant que no hagin intervingut ja en aquesta situació.

Amb una carrera que inclou càrrecs a la UDA Gramenet i el RCD Espanyol, Morales ha demostrat un compromís inqüestionable amb el futbol i la seva comunitat. A la FE Grama, ha implementat projectes d'inclusió social i altres esports, com el karate, fomentant la integració i la cohesió social a Santa Coloma.

Un futur incert però amb esperança

Tot i els reptes, Morales manté l’esperança que una nova generació prengui les regnes de la FE Grama. "Vull seguir perquè tinc l’esperança de veure que surt més gent jove capaç de poder dirigir aquesta entitat solidària i integradora", va concloure Morales, reafirmant el seu compromís amb el futur del futbol català.

 

Fotos: futbolcatalunya.com