Skip to main content

Rècord d’assistència a la ponència de Francesc Mauri

  • Dani Mormuz

El passat dimecres 16 d’octubre, el geògraf i meteoròleg de l’espai “El Temps” del Telenotícies migdia, Francesc Mauri, va oferir la ponència Emergència climàtica, cap a on anem? al Museu Torre Balldovina.

L’activitat, organitzada per l’Aula d’Extensió Universitària, va batre rècord d’assistència entre les ponències que ha impulsat l’entitat. En total, van assistir unes 150 persones, i des de l’organització fan una valoració “molt positiva” de l’acte, ja que la conferència va generar un gran interès. A més, en el torn de preguntes, els assistents es van mostrar “molt participatius”.

L’home del temps de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) porta més de trenta anys fent xerrades per aules universitàries de la gent gran, i dimecres va tractar diversos temes relacionats amb el canvi climàtic. Abans de la ponència, declarava a Elmirall.net que "tenim un repte de canvi important, perquè hem de ser conscients d’on venim, on som i cap a on anem”.

En la conferència, va alertar de la velocitat del canvi climàtic i de les seves conseqüències, com els canvis estructurals que s’estan produint a la costa catalana, als boscos, als conreus i a la salut de les persones. A més, tot i les pluges recents, el meteoròleg va expressar que encara ens situem per sota de les dades que es considerarien normals.

També va oferir algunes dades impactants, com que cap al 2050 hi haurà 93 dies cada any en què la temperatura mínima a Santa Coloma superarà els 20 graus. De fet, Mauri va assegurar que la nostra ciutat passarà a tenir la temperatura mitjana d’altres ciutats on sovint fa més calor, com Màlaga. Considera que “canviarà la manera de viure i, per això, s’ha de treballar en mesures estructurals”.