Skip to main content

Rock Fest triomfa i torna més heavy que mai a Can Zam

  • Carlos Alcivar

"Sou de puta mare". Així finalitzava Joey Tempest, vocalista de Europe al seu concert al parc de Can Zam. I és que Santa Coloma s'ha convertit de nou en la Meca del rock. Els dies 4, 5, 6 i 7 de juliol, la ciutat ha acollit la 8a edició del Rock Fest 2024, amb més heavy i més rock que mai a un Can Zam que ha acollit més de 50.000 persones.

El 4 de juliol iniciava el Rock Fest 2024 amb el concert de El Drogas, amb clàssics de la banda navarresa Barricada. També Metallijam, fent tribut a la llegendària Metallica. La solana no va impedir que la gent es mostrés eufòrica amb les actuacions del 5 de juliol. Los Motosierras començaven la segona jornada del festival amb molta energia.

També destacaren les actuacions de Rhapsody of Fire, Konrtrust, Korpiklaani, My Own Ghost, Cavalera, Massive Wagons, Primal Fear, Crisix, Sodom, Warcry, W.A.S.P. , KK's Priest, i una cloenda de rock per part dels discjòqueis de la nit.

El 6 de juliol va ser el dia principal. Terminal Violence, Ktulu, Eclipsi, Mapogos, Ross the Boss, Eclipsi, Wolfmother, Dark Funeral, Michael Schenker, Angelus Apatrida, Celtica, Crownshift, Asomvel, Metallijam tocaren al llarg de la jornada.

Europe i Deep Purple van sacsejar els caps del públic entre l'Stage Rock i l'Stage Fest del festival al ritme dels seus clàssics. Clàssics com Carrie i The Final Countdown es van cridar a l'uníson. La llegendària Deep Purple va començar amb el riff de Highway Star, seguit d'altres cançons com Smoke on the water i Black Night. Don Airey, al piano, tocava l'himne blaugrana del FC Barcelona. Un moment eufòric amb el públic.

Pantera es feia esperar una mica, però no va decebre. No tornava a Barcelona des de feia 24 anys. El heavy més heavy ressonava a tot el parc.

El 7 de juliol, van rematar Frequency, The Baboon Xou, Stratovarius, Abbath, Estones de Poraao, The Warning, Hatebreed, Ankhara, Thy Art Is Murder, Gamma Ray, Blind Guardian, Soziedad Alkoholica, pirotècnies de Parkway Drive i Motörhits.

El Rock Fest 2025

L'organització del Rock Fest ja ha confirmat una banda de cara a l'any vinent i un canvi de dates per la següent edició. Es tracta de Running Wild, que torna a Espanya després de vuit anys. Un anunci que es va produir després de l’actuació de Europe, a les pantalles. 

El Rock Fest porta fent-se des de 2014. Segons el conveni signat entre l’organitzadora i l’Ajuntament, el Rock Fest continuarà celebrant-se la primera setmana de juliol de les següents tres edicions, fins a 2027, però l’anunci de las dates per 2025 han canviat.

Durant el 26 fins al 29 de juny de 2025 es realitzarà la 9a edició. Les entrades ja estan disponibles a www.barcelonarockfest.com.