Skip to main content

El teatre local planta cara a la crisi

Sis obres de companyies professionals de la ciutat van poder gaudir-se al Sagarra al desembre

S’estrena un nou canal cultural a Youtube amb el nom d’Iconograma

Els professionals del teatre de Santa Coloma han pogut acomiadar aquest 2020 tan dur almenys amb una bona notícia, un petit somriure després de mesos de cabòries. I és que la mostra Santa Coloma, Ciutat de Teatre, un cicle de sis obres que s’ha celebrat aquest desembre, ha tingut una brillant resposta per part d’un públic àvid de teatre. “La resposta a aquesta primera mostra ha estat molt bona,  s’han exhaurit totes les entrades per als espectacles que havíem programat. Alguns d’ells eren amb un aforament d’entre 50 i 275 persones”, explica Joan Fernández, portaveu de la recentment constituïda plataforma de professionals del teatre de Santa Coloma.

Obres incombustibles com La Sed de Carro de Baco, l’humor de El Negro y el Flaco amb la seva obra Alquimia, l’aplaudida Tragicomedia de l’Excèntrica, el restaurant Antipasti recreat per El que ma queda de teatre, les Nadales d’Iban Beltran, Carles Pedragosa i Josep Pedrals i un fi de mostra amb l’Avalot Teatre i el seu espectacle Foc van fer reviure la màgia del teatre a Santa Coloma entre els dies 10 i 20 de desembre.

El públic assistent va poder gaudir d’aquestes representacions de forma gratuïta gràcies a la feina que ve desenvolupant la Plataforma de Professionals del Teatre de Santa Coloma de la mà de l’Ajuntament, que aporta recursos econòmics, i del Teatre Sagar-ra, que acondiciona l’escenari i les mesures de seguretat necessàries perquè la cultura sigui un espai segur.

Recordem que va ser a-quest passat estiu quan les companyies de teatre professionals de Santa Coloma, juntament amb dramaturgs i dramaturgues, directors i directores, i actors i actrius professionals colomencs, van aliar-se per crear la Plataforma de Professionals de Teatre de la ciutat, una iniciativa que ha nascut per buscar solucions a la greu situació que pateix un sector a qui ja li costava sobreviure en un context normal, i que ara amb la pandèmia va veure frenada la seva activitat.

Els projectes de la plataforma continuen endavant i ara està a punt d’estrenar-se un nou canal cultural a Youtube, que portarà per nom Iconograma, i on es podran veure molts tipus de propostes a partir de 2021. El primer vídeo estarà vinculat a la dansa. La pandèmia ha portat molts problemes, però la imaginació i les ganes de sortir endavant estan aportant solucions.


Impulsa:

Amb el suport de: