Skip to main content

Actualitat

Núria Parlon estalla contra els okupes: “no ens feu por, feixistes!”

  • Toni Salvador

L'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha carregat contra els okupes de la plaça de la Vila a través de les xarxes socials per les seves protestes arran del desallotjament del CSOA Lakasa Estudinou el passat dijous. Parlon ha criticat durament els actes vandàlics duts a terme pel col·lectiu antisistema, així com els seus missatges d'odi cap a l'equip de govern, el PSC i la mateixa alcaldessa: "no ens feu por, feixistes! El barri del centre és de la gent, no és vostre", escriu Parlon des del seu compte personal d'Instagram.

"Hipócrites! Fora PSC" i "Parlon dimisión" són algunes de les pintades que s'han trobat a la seu del BBVA i a altres indrets situats a la rambla Sant Sebastià, acompanyades de lemes característics del moviment com "okupa i resisteix" o "el barrio no se vende, se okupa y se defiende", entre d'altres. Segons Parlon, "aquesta és la seva contribució al benestar de la ciutat: vandalitzar el mobiliari urbà i la propietat aliena".

L’alcaldessa també ha posat de manifest el perjudici de les protestes cap a l’hostaleria local: “el seu suposat odi desmercantilitzat es tradueix en pèrdues pel comerç i la restauració local en coartar la llibertat dels demés a gaudir de les terrasses de la plaça de la Vila”, va declarar Parlon en referència a la retirada de taules i cadires per part dels bars de la plaça durant la manifestació de dissabte al vespre, la qual es va dur a terme per ordre de l’equip de govern, segons ha pogut saber El mirall.net. El cap de llista de la CUP-Gent de Gramenet, Aitor Blanc, ha acusat a Parlon a través de Twitter de “criminalitzar el jovent sense motiu real”.

Amenaces i intimidacions a través de les xarxes socials

Les publicacions de Parlon han provocat reaccions a les xarxes socials, moltes de suport, tot i que també alguna de rebuig. En aquest darrer cas, l’alcaldessa ha dedicat dues publicacions més al seu compte d’Instagram a posar de manifest les amenaces rebudes des del desallotjament del passat dijous. “Dimite zorra” o “Ho pagaràs molt car” són el contingut de dos dels missatges que han enviat dos usuaris que ha fet públics. Tot l’equip de govern s’ha adherit a la protesta de l’alcaldessa.

Fotografies: Andreu Fernández