Skip to main content

Actualitat

Santa Coloma s'uneix a la lluita contra la pobresa infantil

  • Sara Simonet

L'Ajuntament ha formalitzat aquest dimecres la seva participació a l'Aliança País Pobresa Infantil Zero, una iniciativa del govern central que pretén trencar el cercle de la pobresa infantil mitjançant el foment de la participació publicoprivada (administracions i empreses) i del tercer sector. L'alcaldessa, Núria Parlon, i l'Alt Comissionat per a la Lluita contra la Pobresa Infantil, Ernesto Gasco, han signat l'acord en un acte ha tingut lloc a la seu de la Diputació de Barcelona.

Santa Coloma esdevé així membre de l'Aliança País Pobresa Infantil Zero. A través d'aquesta aliança es promouen estratègies i més inversions que s'orienten a lluitar contra les desigualtats que afecten els nens, nenes i adolescents en situació de pobresa a les diferents àrees dels serveis socials, l'educació, la cultura, la innovació tecnològica i la ciència garantint el compliment de la Convenció dels Drets del Nen/a de les Nacions Unides.

Amb la incorporació de Santa Coloma a aquest acord, l'Ajuntament es compromet a donar suport a l'erradicació del treball infantil, reconèixer els principis essencials que sustenten els drets del nen/a, posant a disposició d'aquesta aliança, els recursos i programes en la cerca de nous aliats, donar suport a inversions socials estratègiques a més d'impulsar les iniciatives que s'hi generen i donar suport a accions de sensibilització, divulgació i comunicació.

En l'acte, Núria Parlon va valorar l'adhesió a aquesta iniciativa com "un repte que ens ajudarà a consolidar encara més les polítiques municipals que estem desenvolupant a la ciutat per posar fi a les desigualtats que poden afectar a la infància".