Skip to main content

Actualitat

S'instal·len nous aparcaments per a bicis a Santa Coloma

  • Sara Simonet

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha subministrat 750 nous aparcaments de bicicletes a 23 municipis metropolitans que començaran aquest mes de gener a instal·lar-los a la via pública en els entorns d'equipaments i de parades i estacions de transport públic.

Segons ha informat en un comunicat, es tracta d'un model universal d'aparcament en acer galvanitzat i en forma d'U invertida on es poden lligar les bicicletes amb el cadenat propi de l'usuari. El cost total d'aquest mobiliari urbà ha estat de 25.273 euros, IVA inclòs.

Entre els 23 municipis metropolitans que han demanat els aparcaments està Santa Coloma. A la ciutat ja s'han instal·lat algunes parades al Passeig Llorenç Serra, a l'Avinguda Francesc Macià i al carrer Mare de Déu dels Àngels amb Baró.

En cadascuna d'aquestes parades es poden estacionar un total de 4 bicis. L'objectiu és fomentar l'ús de la bicicleta i promocionar la mobilitat activa i sostenible, a més d'incrementar notòriament la xarxa d'aparcaments durant els primers mesos de l'any.

En les pròximes setmanes està previst que augmenti el nombre d'aparcaments i s'instal·lin a la ciutat noves parades.

Aquests nous aparcaments seran complementaris al Bicibox, el servei metropolità que l'AMB presta de forma gratuïta i que compta actualment amb 2.453 places i amb 19.488 usuaris. El Bicibox consisteix en mòduls per aparcar bicicletes al carrer, en aparcaments de gran capacitat prop d'estacions de tren, en estacions de metro i en locals a peu de carrer.