Skip to main content

Actualitat

La renaturalització del Besòs compta amb el suport de l'Estat

  • Toni Salvador

El Ministeri de Transició Ecològica mostra el seu suport a la renaturalització del Besòs. El 2 de desembre, la coordinadora de l'Àrea de Ciutats de la Fundació Biodiversitat, Victoria Pérez, va visitar les obres acompanyada del seu equip de treball, posant sobre el terreny la implicació del Govern amb el projecte. El mes de juliol passat, l'entitat va atorgar una subvenció de 3 milions d'euros en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per a la segona fase de la renaturalització.

La comitiva va ser rebuda per l'alcaldessa Núria Parlon, qui va reivindicar el compromís ecològic de la ciutat: "aquest és un projecte ideat per a lluitar contra els efectes del canvi climàtic a través de l'entorn natural". Pel seu costat, Pérez va valorar positivament l'aposta de l'administració local: "es tracta d'un projecte molt ben argumentat i fonamentat. Avui he pogut comprovar la il·lusió amb què ho defensen els seus impulsors. Significarà una gran transformació i una molt important regeneració urbana d'aquesta ciutat".

Després de la recepció, Ajuntament i Fundació van visitar la zona on es durà a terme la fase II de la renaturalització, a més de les obres de la fase I, les quals estan ara en la seva recta final. Aquesta primera part del projecte, pressupostada amb 1 milió d'euros, constarà de l'arrencada del Refugi de Biodiversitat. En la seva part inicial, aquest contempla la creació de llacunes en el marge dret del riu i un gran espai d'educació ambiental, un dels grans objectius del projecte.

El propòsit final és aprofitar l'espai per a fer pedagogia i divulgar a la ciutadania valors ambientals a través d'un programa ampli d'activitats per a escoles i famílies de Santa Coloma.