Skip to main content

Actualitat

Els títols i abonaments de TMB continuaran rebaixats un 50%

  • Toni Salvador

Les tarifes de títols i abonaments de TMB continuaran rebaixats després del 31 de desembre, igual que durant aquest darrer trimestre del 2022. El govern espanyol ha anunciat que mantindrà l'aportació per abaratir un 30 % els transports autonòmics i locals, sempre que les administracions mantinguin el descompte del 20 %. Aquest és el cas de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), que va anunciar la decisió de continuar-ho contribuint. Això, per tant, confirma que es mantindrà la mesura.

Després que el Govern anunciés que prolongaria la gratuïtat de les rodalies durant el 2023, faltava saber si també es mantindria la rebaixa del 50% dels transports de poca distància dependents d'ajuntaments i comunitats.

L'únic canvi que s'aplica a la mesura és que la T-Casual quedarà fora de l'oferta. El bitllet unipersonal de 10 viatges no rebrà ara com ara el descompte de l'ATM, per la qual cosa tampoc rebrà la de l'Estat i continuarà costant 11,35 euros, en espera de possibles canvis abans que s'acabi l'any.Sobre el 20% de rebaixa que aporta l'ATM, la Generalitat es fa càrrec d'un 51%; l'Ajuntament de Barcelona, d'un 25 i l'Àrea Metropolitana, del 24 restant.