Skip to main content

Actualitat

Santa Coloma celebra el Dia de l’Orgull LGBTIQ+

  • Toni Salvador

Santa Coloma celebra avui el Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+. Ahir al ple del mes de juny, va llegir-se una declaració institucional en reconeixement al col·lectiu i els seus drets. El manifest, la lectura del qual va anar a càrrec de l’activista Loren Nogales, va refermar el compromís de la ciutat en la defensa dels drets i llibertats de tots els col·lectius: “Més que mai, les entitats i els poders públics defensarem el dret de les persones a viure en llibertat”.

En afegit, el manifest va reconèixer la tasca d’entitats com Entenem Santa Coloma, i va concloure tot posant el focus en que la lluita ha de ser una lluita compartida per la defensa del dret de totes les persones: “Des de Santa Coloma de Gramenet treballem perquè la diversitat no esdevingui en discursos d’odi, discriminacions i agressions LGBTIfòbiques, sinó en el reconeixement de la pluralitat  i en la conquesta de drets i llibertats de les persones LGBTI”.

Torna la Jam de l’Orgull a la Plaça de la Vila

 A partir de les 19:00 h, la Plaça de la Vila tornarà a acollir la Jam de l’Orgull. En aquest acte festiu, organitzat en col·laboració per Entenem Santa Coloma, Santa Coloma de Gramenet LGTBI i l’Ajuntament, actuaran diversos artistes com Lozano, Harlem Banana, Javi Jareño, Manel Cabello i molts altres més. També es farà la lectura d’un manifest.

 

L’esdeveniment comptarà amb la participació de la ciutadania, que una setmana enrere va ser cridada a inscriure’s per recitar un poema, cantar o fer una performance per tal de donar suport al col·lectiu. El final es preveu per les 21:00 h.

Fotografia: Entenem Santa Coloma.