Skip to main content

Actualitat

Extingit un foc que amenaçava la zona de Les Oliveres

  • Josep M. Roca

Un espectacular incendi ha cremat la part baixa de la Serralada de Marina, entre l'entrada de la fàbrica Cacaolat i el berenador Les Terrasses.

El foc, les causes del qual es desconeixen, ha començat a dos quarts de quatre de la tarda, i unes dues hores més tard ja estava controlat.

Segons fons municipals, nou dotacions de bombers, la Policia Local, els Mossos d'Esquadra, Protecció Civil i els ADF han treballat per bloquejar les flames que s'estenien ràpidament per culpa del matoll ressec que era majoritari a tota la zona. Això ha fet que, amb un lleuger vent, el foc s'anés estenent deixant cendres, però gairebé sense fer mal als arbres.

Les flames han arribat fins al tallafoc que separa les últimes cases de les Oliveres de la zona de bosc, i la carretera de l'Alzina ha fet de tallafocs per controlar que les flames no poguessin més amunt.

Ha calgut, això si, desallotjar la gent que dinava al restaurant La Font de l'Alzina, i també a tots aquells que es trobaven al berenador Les terrasses.

La ràpida intervenció del cos de bombers ha impedit que el foc anés a més, però, tot i això, ha quedat una quantitat de metres d'àrea de bosc ennegrit per les cendres.

No cal lamentar desgràcies personals, tot i que alguna persona ha rebut algun cop en produir-se el desallotjament, com és el cas de la regidora Gemma Espanyol, que ajudava a treure els cavalls que tenen quadres a Les Terrasses.

Durant els treballs d'extinció del foc s'ha tallat la carretera de la Roca des de la benzinera fins a Montcada i la carretera de la Font de l'Alzina, on ha calgut treure alguns cotxes.