Skip to main content

Actualitat

L'Avinguda Generalitat acollirà la 27a edició de les Catifes Florals

  • Sara Simonet

Les catifes florals tornen a Santa Coloma el diumenge 12 de juny, en la que serà la seva 27a exposició i confecció del flotit element. L’any passat es va decidir que cada any les catifes es farien en un lloc diferent de la ciutat, amb l’objectiu de descentralitzar l’esdeveniment dels carrers que tradicionalment solien acollir-lo: Santa Coloma, Major, Anselm Clavé i Sant Jeroni.

Així, enguany, les catifes es confeccionaran i trepitjaran a l’Avinguda de la Generalitat, en el tram situat entre els carrers Pompeu Fabra i Sant Ignasi. A primera hora del matí, cap a les set, començaran a fer-se les catifes. Al migdia, els grallers amenitzaran l’esdeveniment i al voltant de les 19 h, es donarà inici a la tradicional trepitjada, que comptarà amb la presència dels Gegants i Capgrossos, i també amb la presència de l’alcaldessa i autoritats, segons ha informat Manel Pérez, president de la junta.

En aquesta edició, es construiran tres catifes diferents: una de gran de 50 metres de llargada, i dues de més petites, d’uns 20 metres cadascuna.

Una d’aquestes catifes petites tractarà el tema de la Pau, davant la invasió d’Ucraïna per part de Rússia. L’objectiu de l’organització és realitzar una trobada amb refugiats ucraïnesos que viuen a Sant Coloma i fer que puguin col·laborar en la creació d’aquesta catifa.

Els temes de les altres catifes estaran relacionats amb la primavera i la germanor. La Fundació Tallers participarà en la seva creació.

Durant la jornada, el trànsit a l’Avinguda Generalitat, en el tram on estiguin col·locades les catifes, quedarà tancat.