Skip to main content

Actualitat

Els Manel obriran una Festa Major que torna als orígens

  • Toni Salvador

El grup Manel seran els encarregats d’obrir els concerts de la Festa Major 2022 a la plaça de la Vila la nit de divendres. És una aposta segura per iniciar -després del pregó i la recepció d’entitats- una activitat festiva que tornarà a la normalitat tres anys més tard. El model tradicional de Festa Major tornarà amb tot allò que era habitual, però les dues festes en pandèmia han deixat pòsit i es mantindran alguns escenaris -el Motocross és ja irrenunciable-, el vaixell musical itinerant,  la Perla Ibèrica i altres.

L’organització encara no dona gaires detalls de quina serà la programació, però la idea és que amb artistes de més caixet (el pressupost de despesa de la Festa Major augmenta tradicionalment l’any anterior a les eleccions municipals) però en un format molt similar a la prepandèmia.

Tornen els xiringuitos de les entitats colomenques

Tornaran els xiringuitos a Can Zam, on caldrà recol·locar-los. Les entitats que hi vulguin participar hauran d’inscriure’s prèviament (atenció al full informatiu municipal per saber les dates quan fer-ho), i complir els requisits que es demanin, que seran segurament que els que es van demanar al 2019.

La fira d’atraccions, al costat, estarà més completa i sense les restriccions de l’any passat. Haurà de recol·locar-se ja que l’espai habitual, per l’allargament del carrer Anselm de Riu fins al front fluvial, s’ha dsplaçat cap a la banda de la fàbrica Cacaolat. També serà moment de recuperar el Corre-Tapa de Festa Major i els corre-focs sense restriccions.

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament i la comissió de Festes esperen que la Festa Major 2022 sigui multitudinària, fins i tot més que abans, perquè la gent sortirà al carrer amb moltes  ganes.

Una novetat motivada pel canvi climàtic serà l’eliminació d’activitats matinals, sobretot per a infants, sempre que sigui possible. Aquesta és una mesura per evitar la intensitat del sol, que pot comportar greus perjudicis als més petits.