Skip to main content

Actualitat

Diumenge arriba la Festa del Medi Ambient a Can Zam

  • Sara Simonet

Aquest diumenge, 5 de juny, de 10 a 14 h, el parc de Can Zam acollirà una festa popular, oberta a la ciutadania, per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient. Sota el lema «Renaturalitzar Santa Coloma, protegir la biodiversitat» la ciutadania podrà gaudir d’una desena de tallers participatius, dues exposicions mòbils i diversos jocs, gimcanes i espectacles per a totes les edats.

La festa, que es farà al costat del llac del parc, comptarà amb la participació de la majoria dels serveis municipals i també amb entitats locals com la Fundació, Bosc de Llum, Veu Animal, el Centre d'Estudis del Barcelonès Nord i el Centre Excurcionista Puig Castellar.

Es tracta d’una festa coorganitzada per l’Ajuntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la col·laboració d’altres administracions supramunicipals com la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona o el Consorci Besòs Tordera.

Jornada familiar a l’aire lliure

La campanya municipal de prevenció i eliminació de residus «Tu poses la màgia», els vehicles elèctrics del servei de Parcs i Jardins, una exposició sobre la Serralada de Marina, una gimcana cívica o el taller sobre energia eòlica que ha preparat el Pompeu Lab i el d’elaboració de sabons ecològics amb oli vegetal de cuina a càrrec dels serveis urbans, són alguns dels molts al·licients per acostar-se aquest diumenge al parc de Can Zam.

El nou equipament mediambiental de Can Zam, el Jardí de les Papallones i Hotel d’Insectes, ubicat al mateix parc, enfront de l’Aula Ambiental Isabel Muñoz, també tindrà presència en aquesta diada amb un taller propi que permetrà a les persones participants fer màscares de papallona. L’AMB  també portarà a Can Zam el seu servei gratuït de posada a punt de bicicles per a la ciutadania en el marc de l’aposta conjunta amb l’Ajuntament pel foment de la mobilitat sostenible i saludable.

Presentació de l’EcoAula Visual

Per commemorar el Dia del Medi Ambient, el diumenge a les 11 h, també es farà la presentació del projecte d'EcoAula Visual, un primer pas del programa educatiu i de ciència ciutadana que es desenvoluparà a la nostra ciutat en el marc de la Renaturalització del Riu Besòs.