Actualitat

 

Neix un grup d'acció colomenc contra el canvi climàtic

  • Xavi Chica

Sota la premissa de pensar en global i actuar a nivell local, i recollint el guant del moviment internacional Extinction Rebellion, a Santa Coloma de Gramenet també ha nascut una plataforma de lluita contra el canvi climàtic (Rebel·lió o Extinció Gramenet) que pateix el nostre planeta. El nou grup d'acció es va presentar el 31 de gener a al Centre Cívic Riu amb una xerrada a càrrec del científic Emili Garcia Ladona, i el pròxim 28 de febrer impulsarà una taula rodona amb representants dels partits polítics d'esquerra a Santa Coloma al Pompeu Lab (19 hores).

Un dels portaveus de la nova plataforma, Miqui Rodríguez, assenyala que el canvi climàtic és evident i serà imparable si no s'actua de manera urgent. "Cal canviar aquest sistema econòmic que promou consumir cada vegada més i que només prioritza els beneficis econòmics. Aquest és un punt bàsic, així com reduir les emissions", afirma Rodríguez.

Sembla clar què passarà si la població mundial, i especialment els líders polítics amb més poder, ometen o menyspreen l'inexorable canvi climàtic que truca a la porta: els fenòmens meteorològics seran cada vegada més extrems, farà més calor, cada vegada hi haurà més zones del planeta sense aigua per les sequeres i les migracions forçoses de població seguiran en augment.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.