Skip to main content

Actualitat

La colomenca Laia Marcos, nota més alta a la selectivitat: 9,9

  • Xavi Chica

Fantàstica notícia avui a Santa Coloma de Gramenet. La colomenca Laia Marcos Cañal, estudiant de 16 anys de l'institut Puig Castellar, ha obtingut amb un 9,9 la nota més alta de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) a Catalunya, empatada amb quatre alumnes més: Pau Ortega, de l'Institut Antoni Pous i Argila de Manlleu, Gonzalo Plaza, del col·legi Sant Josep de Sant Sadurní d'Anoia; Martí Solà, de l'Institut Front Marítim de Barcelona; i Ada Munté, de l'Institut Arnau Cadell de Sant Cugat del Vallès. 

El Mirall.net ha pogut parlar amb aquesta brillant estudiant que, tot i que no s'esperava obtenir una nota tan alta a la selectivitat, sí que havia quedat satisfeta de les proves, que es van haver d'endarrerir com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus Covid-19. "Quan es va anunciar que la selectivitat s'endarreria em vaig quedar preocupada perquè no se sabia què passaria. Vaig començar a preparar els exàmens un parell de mesos abans i la veritat és que tots els professors de l'institut Puig Castellar ens han donat moltes indicacions i facilitats durant el confinament. A algunes assignatures, com Química, ja havíem fet gairebé tota la matèria abans que es decretés l'Estat d'Alarma", ens explica la Laia, qui ha obtingut una nota d'admissió global gairebé perfecta de 13,96 sobre 14 (aquesta nota pondera el batxillerat, selectivitat i dues matèries que proporcionen millor nota d'admissió).

La Laia té clar des de quart de l'ESO que vol estudiar Medicina i ho farà a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona, al Campus Clínic. La nota de tall en aquesta facultat es va situar en 12,74 el curs passat. "Tenia clar que volia fer uns estudis relacionats amb la biologia, el cos humà, el tractament amb els pacients...". Ara, però, és temps de descansar i desconnectar, i entre els seus plans "m'agradaria molt visitar Bilbao aquest estiu".   

Es dóna la bonica curiositat que la Laia surt per la porta gran de l'institut Puig Castellar pocs dies després que la seva mare, Dori Cañal, que també és antiga alumna del centre, hagi assumit la direcció de l'institut en substitució de Carles Gil, qui es jubila. Felicitats a tots ells i al Puig Castellar!