Skip to main content

La Comissió del Patrimoni es reuneix tres anys després

  • Xavi López

A finals de març es van reunir, en sessió constitutiva, la Comissió del Patrimoni Arquitectònic, Cultural, Natural i Lingüístic, la composició de la qual va ser oficialitzada pel decret d’alcaldia 2.105 el passat 14 de març. Feia gairebé tres anys, el 7 d’abril de 2022, de la darrera reunió de la Comissió del Patrimoni.

El decret de nomenament va aprovar els noms de diferents vials, espais públics i equipaments de la ciutat que havia proposat aprovar l’anterior Comissió. Entre ells, les places de Roser Raventós (Baró cantonada M.D. Àngels), de les Mestres Rosses (Sant Just c/Jacint Verdaguer), d’Angelina Gatell (Amèrica-Prat de la Riba) i del 8 de març, que substitueix el que era plaça del Besòs a La Ciba, que com edifici rep oficialment aquest nom. L’accés al Complex Torribera es diu camí de Torribera i l’avinguda sanatori i el carrer dels Espriu oficialitzen el nom de la seva perllongació.       

Dels 23 membres que componen la Comissió del Patrimoni Arquitectònic, només 8 formaven part de l’anterior. També es va nomenar els càrrecs que formaran part de la Comissió Tècnica del Patrimoni, ja que en formarà part el director, cap de servei i arquitecte que ocupi la plaça, en total 13 persones, 10 empleats municipals i 3 arquitectes externs (amb veu, però sense vot) nomenats dos per la mateixa Comissió Tècnica i un tercer designat a proposta de la FAVGRAM i l’Agrupació.

Entre els comissionats hi ha sis membres del govern, amb Sara Martínez com a nova presidenta, i un de cada grup de l’oposició. Els altres 14 s’han triat per ser responsables d’àrea (gerenta, directors i caps de servei o assessors i coordinadors de les àrees implicades, la majoria càrrecs de confiança) i la tècnica superior d’Arxiu que esdevé la secretaria.

Fotos: Arxiu