Skip to main content

El projecte d’ocupabilitat juvenil es consolida al Fondo

  • Alejandro Díaz

L’Espai de les Oportunitats és un projecte de formació que promou l’ocupabilitat juvenil amb propostes de formació, relació, creixement i ocupació als joves dels barris de Santa Coloma que conformen la zona de la Serra d’en Mena, com el Fondo, Raval, Santa Rosa i Safaretjos. Aquesta iniciativa està impulsada per l’Ajuntament de Santa Coloma amb el capdavant del Servei de Convivència i Civisme i el suport de l’AMB.

L’alcaldessa, Núria Parlon, ha visitat el centre juvenil i comunitari que està ubicat al carrer Pirineus 42-50, com a nucli dur de l’enfortiment comunitari dels barris de la zona. En aquests centres, s’imparteix una sèrie de formacions que tenen a veure amb les competències transversals i noves tecnologies, i s’ensenyen mitjançant metodologies innovadores.

Parlon ha destacat que “elevar la possibilitat de tenir feina en un futur i sobretot per reforçar els vincles, l’autoconfiança i despertar vocacions en l’àmbit professional”. A més, ha declarat que aquest equipament és “per incidir i treballar també amb la resta d’agents socials que fan possible que els i les joves tinguin oportunitats a Santa Coloma”.

L’Espai de les Oportunitats impulsa tot un ventall d’ofertes que ofereixen una programació basada en tres tipus de formació. En primer lloc, consta de sis itineraris en format de píndoles formatives motivacionals de 8h. També hi ha tres mòduls formatius de 80h i un mòdul de capacitació durant tres mesos (350h) en programació web. Per saber en què consten l’ensenyament que s’imparteix es pot consultar el seu programa formatiu.