Skip to main content

El Projecte Cantera lliura els seus premis al Mas Fonollar

  • Dani Mormuz

El Projecte Cantera de Santa Coloma ha lliurat els premis de la seva 2a edició al Mas Fonollar. Del 10 al 31 de maig, 18 artistes emergents de l'Institut Ramon Berenguer I han exposat les seves obres d’art visual, en una exposició anomenada RB4 Exposa.

Els Premis Cantera s’han lliurat per part d’un jurat, format per José Antonio Flores, Merche Molero i Fulanito Ivan, que ha escollit els tres finalistes del projecte. Han guanyat dos mesos de lloguer en el taller d’artistes NeoFabrik 3 i el guanyador, a més, ha rebut 1.350 euros com a premi.

Daniel Delgramo, creador de Gramenet Contemporani, ha declarat sentir-se “molt satisfet”, perquè entre el dia de la presentació de l’exposició i el dia del lliurament dels premis van estar presents unes 350 persones. També ha explicat que l’any vinent celebraran la 3a edició dels premis, i que la seva voluntat és “expandir-se i omplir altres espais del Barcelonès Nord”.

El Projecte Cantera està destinat a joves de Santa Coloma que estudien arts visuals, i el seu objectiu és que aquests alumnes es puguin professionalitzar i tinguin oportunitats de mostrar les seves creacions a la ciutat. Entre les seves funcions, s’encarrega d’acompanyar els estudiants durant tot l’any i explicar-los en quins equipaments culturals es poden realitzar exposicions.

Finalista del Premi Impulsa Cultura

A més, el Projecte Cantera, com a entitat, ha estat escollit com un dels deu projectes finalistes per obtenir el premi Impulsa Cultura 2024, organitzat per la Fundació Catalunya Cultura. Es tracta d’un premi d’emprenedoria que recompensa els millors projectes culturals de Catalunya, i ha estat seleccionat entre 40 projectes.

Com a finalista, l’entitat ha realitzat sessions formatives sobre pla de negoci, comunicació, impacte social, innovació i emprenedoria. Amb això, el Projecte Cantera participarà el dia 10 de juliol en un Demo Day. Aquest dia, els 10 finalistes realitzaran una presentació davant d’empreses del sector cultural, per veure quins inversors estan interessats en contribuir a cada projecte.

Per altra part, a finals d’any se celebrarà la nit de les empreses culturals, que representa la final del premi Impulsa Cultura. En aquest acte, s’anunciarà quin dels 10 finalistes és el guanyador, que rebrà un premi de 10.000 euros per seguir desenvolupant el seu projecte cultural.