Skip to main content

Adolfo Fernández i Pol Cano, guanyadors de la Copa amb el Barça

• Dani Mormuz

Els jugadors colomencs Adolfo Fernández i Pol Cano van guanyar aquest diumenge 24 de març la Copa d’Espanya de futbol sala amb el seu equip, el FC Barcelona. Els blaugranes es van imposar a ElPozo Murcia per la mínima al Palacio de los Deportes de Cartagena.

El partit es va resoldre en els penaltis després d’un empat per 3-3. El Barça va aconseguir superar el rival per 4-2, en una ronda de penals d’infart. Entre la plantilla blaugrana, també hi havia els exporters de l’Industrias Dídac Plana i Miquel Feixas. Van ser decisives les dues aturades de Feixas en els penaltis, quan semblava que la ronda es decantava pels murcians.

Per la seva part, ElPozo Murcia també comptava amb representació colomenca, amb el colomenc Esteban Cejudo i amb els exjugadors d’Industrias Eric Pérez i David Álvarez. L’entrenador, Dani Martínez, també ha passat per l’Industrias. Va ser segon entrenador de l’equip entre 2015 i 2022.

David Álvarez va ser qui va provocar un doble penal quan quedaven quatre segons pel final de partit. Això va ocasionar que Catela posés el 3-3 pel Barça i forcés la pròrroga, quan ElPozo tenia el títol guanyat a falta d’uns instants.

Una final emocionant

La final va ser ajustada fins l'últim moment. Els murcians es van adelantar en el marcador gairebé a final de la primera part. Després del descans, els dos equips van sortir amb tot, i els últims segons van ser decisius. No va faltar polèmica amb l’arbitratge per l’expulsió de Pito. En el minut 40, amb un 2-2, Gadeia decantava el partit cap a ElPozo.

Quan els murcians ho tenien tot del seu costat, el gol de Catela tornava a igualar el marcador i obligava a jugar la pròrroga. Amb aquesta victòria, el Barça va aconseguir la setena Copa d’Espanya de la seva història.

Fotografies: FC Barcelona