Skip to main content

Protecció Civil enviarà un SMS de prova demà a les 10h

  • Marina Tovar

Els mòbils que es trobin en territori colomenc el demà 14 de setembre a les 10.00 hores del matí rebran un missatge via SMS de Protecció Civil. Es tracta d'una prova per comprovar que el sistema d'alerta funciona correctament. Tots els mòbils de la ciutat haurien de rebre el missatge, tot i que no siguin colomencs i estiguin només de pas.

El missatge que rebran serà el següent: "Prova d'alerta de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya. No truquis al 112, és una prova. En una emergència real rebries instruccions per a protegir-te". I es repetiria en castellà i anglès. Recalca que no es truqui al número d'emergències (112) ja que és només una prova i obstaculitzaria atendre a les emergències reals.

És el primer cop que es fa aquesta prova a l'àrea de Barcelona. Per a poder fer un millor seguiment, l'enviament es farà per sectors geogràfics i serà en diferents hores. Els mòbils del Vallès Oriental, Maresme, Sant Adrià de Besòs, Badalona compartiran hora amb Santa Coloma, a les 10.00 hores. Els mòbils que es trobin a Barcelona - tot i ser de colomencs - el rebran a les 11.00 hores . Els següents seran els del Vallès Occidental i per acabar, a les 13.00 hores serà el torn del Baix Llobregat i l'Hospitalet.

Sistema posat en pràctica

Fins ara, aquest sistema s'ha provat ja quatre cops. Les proves s'han fet a les províncies de Lleida, Girona i Tarragona - dos cops- . Tanmateix, el passat cap de setmana, es va utilitzar aquest sistema d'alerta en una situació real, els residents de Madrid van rebre tots uns SMS d'avís de precaució per la DANA i les fortes tempestes, demanant als ciutadans que no sortissin de casa si no fos necessari i que no utilitzessin el vehicle.