Skip to main content

El Besòs es lliura d'un vessament de 1.000 metres cúbics d'oli

  • Xavi López

Aproximadament 1.000 metres cúbics d'oli alimentari van estar a punt d'arribar al riu Besòs, que no va acabar contaminat gaire. L'incident va tenir lloc el 13 de maig, quan es va trencar una sitja d'una empresa de gestió d'olis i greixos vegetals a Santa Perpètua de Mogoda, a la carretera de Ripollet, a les 11:13h, segons van informar els Bombers de la Generalitat . Va haver d'entrar en acció el Grup d'Estructures Col·lapsades dels Bombers, el qual va construir una mota a la riera Seca per evitar que l'oli arribés al riu. Es va aconseguir que el vessament d'oli de palma quedés contingut entre els municipis de Santa Perpètua i la Llagosta, el qual va tenyir de groc l'aigua de la riera Seca.

Com a mesura preventiva, es va activar la prealerta del pla Procicat i l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda va activar el pla d'emergències municipal. En un comunicat, el consistori va informar que el producte vessat no és tòxic, brindant tranquil·litat a la comunitat local.

Segons Agents Rurals, no es va detectar cap afectació a la fauna en la inspecció que es va fer. Tot i això, els Mossos d'Esquadra han iniciat una investigació per determinar la causa exacta d'aquest abocament a Santa Perpètua de la Mogoda. Si bé els primers indicis apunten a una causa accidental, els agents del cos de policia faran una investigació exhaustiva a causa de l'impacte ambiental.