Skip to main content

Detenen sis homes a Santa Coloma per tràfic de cocaïna

  • Xavi López

La Policia Nacional va detenir els passats 19 i 20 d'abril sis individus, dels quals dos ja han estat empresonats, membres d'una organització dedicada al tràfic de cocaïna en diferents localitats de Barcelona i residents a Santa Coloma. Durant l'operació es van confiscar més de 800 grams d'aquesta droga, així com armes, munició i diners. Segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat, els integrants del grup han estat acusats de pertinença a una organització criminal, tràfic de drogues i tinença il·lícita d'armes. Encara que tenien la seva base a Santa Coloma, operaven també en altres localitats com Barcelona i Terrassa.

La Brigada Local de Policia Judicial de Sabadell ha estat l'encarregada de dur a terme la investigació, que es va iniciar gràcies a un testimoni anònim que va alertar sobre la venda de drogues per part de diverses persones, una informació que va ser confirmada pels agents, que van començar a seguir els sospitosos. Segons ha explicat la Policia Nacional, la investigació "es va precipitar" quan durant una de les vigilàncies, tres dels sospitosos es van desplaçar fins a Terrassa per vendre 315 grams de cocaïna, i van ser sorpresos 'in fraganti' pels agents, que els van arrestar. Després d'aquesta actuació, els agents van sol·licitar una ordre d'entrada i escorcoll dels domicilis dels sospitosos al jutge instructor de la investigació, i així van detenir altres tres persones i van confiscar 811 grams de cocaïna en roca i dosis preparades per a la seva venda.

A més de les drogues, es van intervenir armes com una revolver, una catana i una daga, així com eines per a preparar plànols de cocaïna en roca, documentació falsificada i més de 500 euros en efectiu. El jutge va decretar la presó provisional per a dos dels detinguts, mentre que els altres quatre van quedar en llibertat amb càrrecs, sota les mesures cautelars de retirada de passaport i obligació de presentar-se setmanalment a la seu judicial fins a la celebració del judici oral.