Skip to main content

Últims dies per poder sol·licitar el vot per correu

  • Xavi López

El proper diumenge 28 de maig se celebren eleccions municipals i, aquells que ho prefereixin, encara tenen l'oportunitat de sol·licitar el vot per correu. No obstant això, és important tenir en compte que el termini per sol·licitar aquesta opció finalitza el proper 18 de maig.

Hi ha dues maneres de sol·licitar el vot per correu a Santa Coloma. La primera és mitjançant el web de Correus, però aquest mètode requereix tenir un certificat electrònic. Aquells que disposin d'aquesta certificació podran sol·licitar el vot per correu a través de la pàgina web de Correus.

La segona opció és acudir a qualsevol Oficina de Correus i sol·licitar l'imprès per votar o descarregar-lo des de la pàgina web de Correus. Una vegada omplert, l'imprès haurà de ser lliurat personalment a una Oficina de Correus, presentant una identificació vàlida com el DNI, el passaport o el carnet de conduir.

Un cop rebuda la sol·licitud degudament emplenada, Correus la remetrà a l'Oficina del Cens Electoral, que farà l'anotació corresponent en les llistes del cens. És important destacar que una vegada admesa la sol·licitud per votar per correu, la persona ja no podrà exercir el seu vot de forma presencial el dia de les eleccions.

Per tant, es recomana a la ciutadania que vulgui votar per correu que s'assegurin de sol·licitar-ho abans del termini del 18 de maig i que compleixin amb els requisits i procediments establerts per Correus.