Skip to main content

Inaugurat el refugi antiaeri de la Torre Balldovina

  • Xavi López

El Refugi Antiaeri de la Torre Balldovina, l'únic refugi museïtzat i teatralitzat de l'àrea metropolitana, ha estat inaugurat aquest darrer dissabte a Santa Coloma. El projecte, impulsat per la regidoria de Memòria Històrica de l'Ajuntament de la ciutat, ha estat possible gràcies a la col·laboració de diverses institucions, com l'Àrea de Cultura i l'Àrea de Presidència de la Diputació de Barcelona, la Direcció General de Memòria Democràtica i el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya.

L'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha destacat la importància de recuperar aquest espai de Memòria Històrica per a la ciutat i la necessitat de no oblidar la recent història. A l'acte d'inauguració, hi ha assistit el Grup de Recerca Didpatri de la Universitat de Barcelona, grups de recreació, música d'època de la guerra i una degustació d'aliments propis del moment.

Les visites guiades van començar el diumenge 19 de març i es faran en grups reduïts sempre acompanyats d'un guia. L'entrada al refugi es farà per l'accés que hi ha a la plaça de Pau Casals, amb reserva gratuïta d'entrades a grameticket.cat. La visita al refugi permetrà reviure algunes experiències utilitzant elements audiovisuals, plafons explicatius i objectes d'atrezzo.