Skip to main content

Agents socials i econòmics, a favor de la unió metropolitana

  • Xavi López

El passat dilluns 20 de març, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va organitzar una jornada al Centre de Formació Marie Curie de Santa Coloma per a la concertació social i econòmica a la metròpolis de Barcelona. Els representants de diferents entitats socials i econòmiques, entre ells sindicats, patronals i la pròpia AMB, van defensar la importància del diàleg i la col·laboració per trobar solucions als problemes derivats de la globalització, la digitalització, el canvi climàtic i la crisi sanitària.

La Taula de Reactivació i Reindustrialització, un procés de reflexió conjunta sorgit l’any 2017, és l'instrument que disposa l'AMB per aconseguir la concertació social de sindicats, patronals i governs locals, autonòmics i el propi Estat. Actualment, la Taula està treballant en 420 actuacions per dissenyar la metròpolis del futur i potenciar la seva resiliència, sostenibilitat i equitat.

D'entre les propostes d'aquesta diagnosi, destaquen mesures d'innovació empresarial i R+D+i pública per afrontar reptes estratègics, accelerar la transició tecnològica de la indústria metropolitana, impulsar la col·laboració público-privada i la formació dual, així com avançar cap a la igualtat de gènere en la gestió empresarial.