Skip to main content

Cap de setmana ple d'activitats per la Diada de la Primavera

  • Xavi López

Aquest cap de setmana torna un la Diada de la Primavera, un esdeveniment comunitari impulsat pel Servei de Convivència, Desenvolupament Comunitari i Civisme de l'Ajuntament de Santa Coloma. Aquesta activitat, que arriba a la seva setena edició, aplega prop d'una trentena d'organitzacions, recursos i serveis que han dissenyat conjuntament una programació pensada per a tota la família, que inclou activitats per a infants, joves, activitats de valoració del barri, de conscienciació sobre el medi ambient i de diversitat lingüística. Enguany, la celebració tindrà dues ubicacions i dates diferents: el dissabte 18 de març al Parc dels Pins i el diumenge 19 de març a la Plaça del Rellotge, ambdues jornades de 10 a 14 hores.

Al Parc dels Pins hi haurà diverses activitats durant el matí. De 10 a 13 h, hi ha l'activitat emblemàtica, el Jardí del Barri, on 200 nens i nenes planten plantes aromàtiques i flors. També de 10 a 13 h, es poden fer activitats esportives com el futbolí gegant, l'escalada en el rocòdrom inflable i el Cross del Motocrós. A les 11 h, després de la cursa, hi ha l'Esmorzar de Tothom, amb pa de pessic, flors de galeta i brotxeta de fruita. També de 10 a 13 h hi ha un espai infantil per als més petits i un joc de rol sobre la regularització de persones estrangeres. Finalment, a partir de les 13 h, es pot participar al Bingo Musical, organitzat per la Fundació Integramenet, Fundació Tallers i l'Espai Banús.

La Plaça del Rellotge també oferirà una gran varietat d'activitats per a tots els gustos. Hi haurà tallers de flors de primavera, com la catifa floral, la creació conjunta d'un vestit de flors en record a les 13 roses, una mostra fotogràfica de flors de paper fetes pels nens i nenes de diferents escoles del barri i un taller de saquets de flors aromàtiques. També es realitzaran tallers de diversitat lingüística entorn les flors i poemes en diverses llengües, així com actuacions d'arreu del món com taitxí, flamenc, zumba, sardanes i una actuació juvenil. Les activitats de salut comunitària inclouen una exposició fotogràfica sobre hàbits saludables, jocs i dinàmiques sobre aliments saludables i higiene bucodental, així com una manualitat per a la gestió d'emocions. Hi haurà també un espai juvenil amb activitats esportives com ping-pong i tenis peu.