Skip to main content

Petit incendi de vegetació al marge dret del Besòs

  • Toni Salvador

Un petit incendi de vegetació al marge dret del Besòs alerta la ciutadania en la tarda d'ahir dimarts. A les 14:15 hores, va declarar-se un foc a l'alçada del pont del Potosí. Ràpidament, el servei de Bombers i d'ADF van dirigir-se a la zona i a les 15:45 van donar-lo per extingit definitivament. Segons informa l'Ajuntament de Santa Coloma, durant l'incident es van cremar uns 600 m² de canya asiàtica, una espècie invasora molt present als entorns fluvials de la zona.

L'incendi, tot impactant per la proximitat de la columna de fum a la carretera, la qual va elevar-se per sobre del pont del Potosí, s'ha qualificat de baixa intensitat. Pel que fa al seu origen, res apunta al fet que hagi estat provocat. La investigació policial, però, continua en curs.

El segon incendi al Besòs d'aquest 2023

Segons va informar ahir El Periódico, el fet hauria estat part d'un seguit d'incendis provocats en el tram baix del Besòs en l'inici d'aquest 2023: quatre en menys d'una setmana al mes de gener, més aquest en la mateixa zona. En declaracions a El mirall.net, l'assessor de Medi Ambient del consistori colomenc, Tomàs Carrión, ha explicat que en el que respecta a Santa Coloma, el foc d'ahir seria el segon a la ciutat: "el mes passat va haver-hi un petit conat sota el Pont Vell, tot i que va ser molt petit. Ni tant sòls va arribar a cremar".

Cal recordar que l'entorn fluvial del Besòs és considerat com a entorn forestal des del punt de vista de la prevenció d'incendis. Carrión declara que "els marges del Besòs apleguen una quantitat de biomassa important", per la qual cosa se'ls dona "un tractament similar al de parcs naturals com el de la Serralada de Marina, tant en la seguretat com en la prevenció".