Skip to main content

Comencen a caure edificis, però el camí serà molt llarg

  • Josep M. Roca

L’enderroc dels vells i ruïnosos edificis de la plaça de la Vila és  només el començament d’una transformació a fons del nou centre de la ciutat. La centralitat de Santa Coloma no ha estat mai on s’estesten a proclamar aquells que ni coneixen la història de la nostra ciutat ni els interessa.   

La casa consistorial és l’epicentre actual de la vida ciutadana i la plaça de la Vila un lloc d’encontre comunament acceptat; però això es així des de no fa gaire. La parada del metro, els grans actes de les festes majors que des de l’arribada de la democràcia (acabant amb la tradició dels embalats que feien pagar per entrar-hi) i el fàcil accés des d’arreu, han acabat convertint la plaça de la Vila en una referència, un punt de trobada; però mai en el centre de la ciutat.

Entre altres coses, perquè a la zona dels voltants de l’Ajuntament li manquen moltes coses que fan ciutat i fan centre: activitat comercial, zones d’esbarjo i de passeig. I això és el que es proposa activar amb aquesta fase del PERI. Modernitzar la ciutat i no enquistar-la en un passat oblidable com estan aconseguint estúpidament alguns.