Skip to main content

L'Ajuntament afegirà 111 pisos dotacionals al pla local d’habitatge

  • Toni Salvador

Santa Coloma tindrà 111 pisos dotacionals nous en el futur. L’Ajuntament va aprovar en el ple del mes de febrer  la incorporació de quatre espais de propietat municipal en desús als barris de Singuerlín, Les Oliveres, Can Franquesa i el Raval, els quals es reformaran seguint el model dut a terme a l’antiga escola Miguel Hernández, dedicada a persones grans majors de seixanta-cinc anys, i a la propera promoció de pisos per joves del Complex Oliveres, les obres dels quals van començar a finals del mes de gener.

El tinent d’alcaldessa d’Habitatge i Energia, Toni Suárez, va refermar en la sessió plenària el compromís del consistori en matèria d’habitatge per “donar resposta a les necessitats específiques dels diferents col·lectius vulnerables de la nostra ciutat”. La modificació  va rebre l’aprovació del grup d’En Comú Podem. En el cas d’ERC, la regidora Gemma Espanyol va carregar contra l’actuació prevista al Raval per atemptar contra “l’esponjament del barri”, ja que en un dels punts es transformaran les pistes de petanca del carrer Monturiol. 

Un altre dels espais que s’utilitzaran per acollir pisos dotacionals és l’actual centre cívic Raval, també situat al carrer Monturiol, pendent de trasllat a una nova ubicació. La resta de punts són antics solars i locals de propietat municipal, en alguns casos també privada, dels barris esmentats anteriorment. Al febrer van incorporar-se deu pisos al parc de lloguer social a través de l’estratègia de reconversió de locals municipals, com és el cas d’aquest 111 pisos, i a través del tempteig i retracte.