Skip to main content

El terrorisme d'estat argentí, a debat a la biblioteca Singuerlín

  • Sara Simonet

Avui, 26 de gener de 18:30 a 20:30, la biblioteca Salvador Cabré acollirà la presentació de "Fragmentos de Vida. Un recull de tres testimonis sobre el terrorisme d'estat a l'Argentina".

Els assistents coneixeran la vida de la Nèlida Turlione, de la Viviana Nardoni, i de Ramon Etchegaray, que a través de petits documentals explicaran les seves vivències i faran que aquestes revisquin entre nosaltres i formin part del nostre present.

Posteriorment a la projecció d'aquestes filmacions, hi haurà una xerrada-debat en la que participaran Montse Armengou, directora del programa Sense Ficció a TV3; Felipe Moreno, querellant en la causa argentina i coordinador de Catalunya; i Mariana Hernández, lluitadora antifeixista argentina.

L'objectiu de Fragmentos de Vida ha estat, des d'un principi, tractar de recollir certes idees amb les quals la societat no està gaire familiaritzada i donar un missatge. Com declara Ramon Etchegaray, un dels testimonis, en la vida sempre hi ha dues històries, les dels vencedors i les dels vençuts, i sempre hi ha veus apagades que no han estat escoltades.

Fotografia de portada: Ramon Etchegaray quan va viure a Santa Coloma (Josep Pitarque)