Skip to main content

Satisfacció colomenca: el CBSC es redreça i el Draft ja té la cinquena

  • Toni Salvador

Després de mesos complicats pel bàsquet colomenc de Copa Catalunya, ambdós equips convergeixen per fi en una bona situació. El CB Santa Coloma va imposar-se a l'AE Minguella com a visitant, redreçant la mala ratxa que enfilaren abans del descans de Nadal. Per la seva banda, el Draft Gramenet va aconseguir la cinquena victòria seguida amb contundència, arribant al millor moment de la temporada just abans d'enfrontar-se a la segona volta.

El Draft trenca rècords d'anotació

El bon estat de forma del Draft en la competició és un fet consolidat. Cinc victòries seguides parlen per elles soles, però hi ha un altre apartat on despunten: les colomenques ostenten el lideratge d'anotació a Copa Catalunya, una dada que no només parla de l'èxit assolit en les darreres jornades, sinó del tipus d'equip que Toni Sáez ha consolidat. El segon equip en la carrera, el Càmping Bianya Roser, es troba a 84 punts de distància.

En 13 partits jugats fins al moment, la mitjana d'anotació groga és de 65,46 punts, una línia que han superat en quatre de les cinc darreres victòries. En tres d'elles, de fet, han superat els 80 punts: 96 contra el Tordera en el recital de Clara Hernández, 85 contra el Safa Claror i 80 en el partit d'aquest dissabte contra el Prat (57-80). En aquesta ocasió, sense protagonistes clares gràcies a una actuació coral. Destaquen, però, Marta Colàs i Clara López (a la fotografia) amb 15 punts cadascuna, a més de Clara Hernández i Merche Carrillo, amb 13.

La pròxima jornada es desplaçaran al camp del CEJ l'Hospitalet amb el clar objectiu de cobrar-se la venjança per la derrota en la primera jornada de lliga. Les del Baix Llobregat són ara desenes classificades. Consulta els resultats de la jornada 13 de Copa Catalunya femenina.

La victòria alleuja la pressió al CBSC

Els vermells agafen aire després de la mala ratxa prèvia al descans de Nadal. La segona victòria seguida, a més fora de casa i contra un rival fort com l'AE Minguella (56-65), fa recobrar la confiança a la plantilla, que a hores d'ara només pensa a allunyar-se el màxim de les posicions de descens. Alberto Torres, entrenador colomenc, marca el seu propòsit: "tenim quatre partits, AESE, Collblanc, Horta i Bescanó, que hem de guanyar costi el que costi".

La propera jornada passarà, de fet, contra un d'aquests rivals, l'AESE, que tot i ser onzens classificats han guanyat quatre de les seves cinc victòries en els darrers cinc partits. És a dir, estan en el seu millor moment de la temporada.

Per la seva banda, el Santa Coloma també pot estar orgullós del nivell mostrat en els darrers partits. L'enfrontament contra els escolars va servir de nou per mostrar un bloc unit defensivament i preparat per superar les adversitats ofensivament. Davant una defensa preparada per contrarestar els actius més diferencials dels colomencs -el pivot Ferran Arqués i el base Àlex López-, altres jugadors agafaren el testimoni, especialment l'aler-pivot badaloní Sergi Carmona, que amb 15 punts tornà a oferir la seva millor versió, la qual ja mostrà en l'inici de la competició.

Consulta els resultats de la jornada 13 de Copa Catalunya masculina.