Skip to main content

CBSC i Draft es preparen per la seva jornada de confirmació

  • Toni Salvador

Jornada de confirmació pel bàsquet colomenc de Copa Catalunya que, a més, comptarà amb una importància molt especial per cadascun dels equips. D'una banda, el CB Santa Coloma es prepara per retrobar-se amb un AE Minguella farcit de vells coneguts que, si més no, vestirà d'emotivitat un matx vital per ambdues plantilles. D'altra banda, el Draft Gramenet pretendrà sumar la cinquena victòria seguida, una ratxa amb la qual les grogues somien des de principi de temporada i que es troben a un pas d'aconseguir.

Les grogues busquen la confirmació

És un fet que el primer equip del Draft Gramenet ha fet un tomb pel que fa a les seves expectatives a la competició. És clar que la potent plantilla sempre ha apuntat al capdavant de la classificació, però fins fa relativament un mes els resultats no acompanyaven als objectius. Ara des d'una posició de força, les de Toni Sáez ja poden començar a palpar el fet de participar en la fase final -reservades per les quatre primeres- i, seguidament, en les fases d'ascens a Lliga Femenina 2.

Per això, però, és necessari continuar assegurant les victòries contra equips de l'atapeïda part mitja-baixa, com és el cas del CB Prat, a qui s'enfrontaran aquest dissabte a les 18:00 hores al seu camp. Les del Baix Llobregat són exactament a l'equador de la taula, empatades amb el SESE de la colomenca Judith Romera i el CB Igualada. Consulta en aquest enllaç els partits de la jornada 13 de Copa Catalunya femenina.

Torna a casa després de Nadal

Com a equip veterà de Copa Catalunya, el CB Santa Coloma està acostumat a rebre a antics integrants de la plantilla. En el cas de l'AE Minguella, però, serà més especial que mai, tant pel número com per la petjada que hi deixaren: parlem, en primer lloc, de Xavi Grau, entrenador vermell durant set anys que en la seva darrera etapa participà en l'ascens a la màxima divisió catalana. Grau, molt estimat entre l'afició, arribà al Santa Coloma just abans del canvi de directiva, on ja va dirigir el filial.

També destaquen els jugadors Albert Navarro, qui va vestir tres anys la samarreta del CBSC just després de l'ascens a Copa Catalunya; el colomenc David Martínez, qui va fer tota l'etapa de formació al club, a més d'iniciar-ne la sènior i, finalment, Enric Curto, base/escorta badaloní que jugà dues temporades al filial de Segona Catalana. A l'AE Minguella també milita el jugador colomenc Joel Penina.

En definitiva, serà una jornada emotiva –tot i que no tant com la tornada al Joan del Moral-, on la competició també serà un tret de gran importància. Els colomencs venen de vèncer al líder a casa, tot reivindicant la seva tornada al rumb establert a principi de temporada. Una victòria fora de casa contra un rival competitiu, doncs, resultaria una gran declaració d'intencions. Els badalonins, tot i no haver obtingut els millors resultats, també van vèncer al Masnou en el seu moment. A hores d'ara ocupen la desena posició.

Consulta en aquest enllaç els partits de la jornada 13 de Copa Catalunya masculina.