Skip to main content

Santa Coloma i l’AMB construiran 437 nous habitatges públics

  • Toni Salvador

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) s’alia amb els ajuntaments del Besòs en la creació d’habitatge públic. Els alcaldes i alcaldesses de Montcada i Reixac, Badalona, Sant Adrià i Santa Coloma van reunir-se ahir amb Antoni Balmón, vicepresident executiu de l’AMB, per signar el nou programa de dinamització de l’eix del Besòs, en el qual es preveu la construcció de 1.039 habitatges en la zona per part de les societats promotores públiques IMPSOL i Habitatge Metròpolis Barcelona per valor de 185 milions d’euros. 

Pel que fa al projecte a la nostra ciutat, Santa Coloma obtindria 437 pisos. Segons l’Institut Català del Sòl, l’INCASOL, s’ha previst la promoció de 38 habitatges més a la nostra ciutat. El total d’habitatges previstos, doncs, és de 454 amb una inversió aproximada de 58 milions d’euros. En afegit, el Consorci Metropolità de l’Habitatge també pretén actuar sobre el parc ja existent i preveu la rehabilitació d’uns 618 edificis en els municipis participants, amb una inversió prevista de 30 milions més. 

Una trentena de mesures per transformar la llera del riu

La nova promoció d’habitatge públic és una de les branques del nou programa d’actuacions dirigit a transformar, cohesionar i dinamitzar l’eix del Besòs. El pla, dotat amb 500 milions d’euros en un termini de deu anys, compta amb la participació del Govern central, la Generalitat, l’AMB, la Diputació de Barcelona i, per descomptat, els quatre consistoris dels gairebé 60 km2 i 450.000 habitants que integra el territori.

Les propostes de millora i transformació es basen en la integració urbana, la connectivitat, la recuperació ecològica i paisatgística, la protecció de la franja costanera, la reactivació econòmica i l’impuls de l’habitatge. Entre les intervencions previstes en el paquet de mesures en el pas del riu per Santa Coloma, hi trobem: en primer lloc, la millora de la connexió mitjançant la creació de noves passeres per connectar els marges del riu i la millora dels passos transversals.

En segon lloc, la renaturalització i millora ambiental del riu Besòs. L’AMB ja es troba treballant en la primera fase del projecte, que consisteix en la creació d’un refugi de biodiversitat entre el Pont Vell i Can Zam. A banda, també es proposa la millora de les zones verdes adjacents al riu, amb la revegetació i plantació d’espècies autòctones en passeigs i parcs annexos a l’espai fluvial.